Ga naar hoofdinhoud

Voedselveiligheid en FSSC 22000 certificering

In de ouderenzorg is voedselveiligheid een kritieke factor bij het leveren van gezonde en smakelijke maaltijden aan bewoners. Bij GroepsGemak begrijpen we het belang van hoogwaardige voedselveiligheidsnormen en daarom zijn we trots om onze verse sous vide maaltijden voor ouderenzorginstellingen aan te bieden, die voldoen aan de strengste eisen op het gebied van voedselveiligheid met onze FSSC 22000 certificering. In deze blog vertellen wij meer over voedselveiligheid en FSSC 22000.

Wat is FSSC 22000?

FSSC 22000 staat voor Food Safety System Certification 22000 en is een internationaal erkend certificeringsschema voor voedselveiligheid. Dit certificeringssysteem richt zich op de beheersing van voedselveiligheidsrisico’s in de gehele voedselketen. Het omvat strenge normen en procedures om ervoor te zorgen dat voedsel op een veilige en hygiënische manier wordt geproduceerd, verwerkt en gedistribueerd. FSSC 22000 is een bovenwettelijke ISO 22000 certificering. Belangrijk op te merken is dat lang niet alle maaltijdaanbieders deze of een lagere certificering hebben, omdat deze niet verplicht is.

Waarom is FSSC 22000 certificering belangrijk?

  1. Garantie van voedselveiligheid: Voedselveiligheid is van het grootste belang in de ouderenzorg, waar bewoners mogelijk kwetsbaarder zijn voor voedselgerelateerde gezondheidsproblemen. Met onze FSSC 22000 certificering kunnen zorginstellingen erop vertrouwen dat onze sous vide maaltijden voldoen aan de hoogste normen voor voedselveiligheid. Dit betekent dat onze processen, hygiënepraktijken en kwaliteitscontroles grondig zijn geëvalueerd en gecertificeerd om de veiligheid van de maaltijden te waarborgen.
  2. Behoud van voedingswaarde en smaak: Naast voedselveiligheid is het behoud van voedingsstoffen en smaak een belangrijk aspect bij het leveren van gezonde maaltijden aan ouderen. Onze vacuümverpakkingstechniek, gecombineerd met de sous vide kookmethode, zorgt ervoor dat voedingsstoffen zoals vitamines beter behouden blijven en dat de maaltijden hun heerlijke smaak behouden. Dit stelt zorginstellingen in staat om voedzame en smakelijke maaltijden aan hun bewoners te serveren.
  3. Vermindering van risico’s: Met FSSC 22000 certificering implementeren we strenge controles en protocollen om voedselgerelateerde risico’s te minimaliseren. Hierdoor kunnen zorginstellingen vertrouwen op de veiligheid en kwaliteit van onze maaltijden, en zich concentreren op het welzijn van hun bewoners zonder zich zorgen te hoeven maken over voedselgerelateerde gezondheidsproblemen.
  4. Transparantie en betrouwbaarheid: Het behalen van de FSSC 22000 certificering is een bewijs van onze toewijding aan voedselveiligheid en kwaliteit. Het geeft zorginstellingen het vertrouwen dat onze processen en producten regelmatig worden gecontroleerd en voldoen aan internationale normen. Transparantie en betrouwbaarheid zijn essentiële aspecten in het opbouwen van langdurige relaties met onze klanten in de ouderenzorg.

We zijn er trots op dat we voldoen aan de FSSC 22000 normen en onze verse sous vide maaltijden kunnen aanbieden aan ouderenzorginstellingen met de hoogste mate van voedselveiligheid. Onze inzet voor gezondheid, gemak en een goede prijs-kwaliteitverhouding gaat hand in hand met de zorg en aandacht die we besteden aan het waarborgen van voedselveiligheid.

Bij GroepsGemak zijn we gepassioneerd om de ouderenzorg te ontzorgen met onze verse sous vide maaltijden. Wij zijn gespecialiseerd in het bereiden en leveren van verse kant-en-klare maaltijden in groepsverpakkingen, speciaal ontworpen voor de ouderenzorg. Met behulp van onze speciale vacuümtechniek kunnen we verse sous vide gegaarde maaltijdcomponenten verpakken voor 6 tot 15 personen, alles handig in één vacuümzak. U hoeft enkel de zorgmaaltijden op te warmen in warm water, de zak open te knippen en te serveren aan de bewoners. Met GroepsGemak bespaart u tijd, geld en voorkomt voedselverspilling. Daarvoor krijgt u gezonde, veilige en heerlijke groepsmaaltijden terug. Met deze perfecte gaarheid, smaak en textuur van onze gerechten, bieden we een gezonde en heerlijke culinaire ervaring voor ouderen. Kies voor GroepsGemak en ontdek de voordelen van onze unieke vacuümtechniek en groepsverpakkingen voor in de ouderenzorg!